Diensten

 

Energie Prestatie Garantie (EPG)

De Energie Prestatie Garantie stelt de aannemer in staat om garanties af te sluiten ten behoeve van de consument en zakelijke opdrachtgevers door zekerheid te bieden over de energie prestatie door middel van een verzekerde garantieregeling. De EPG is toepasbaar bij nieuwbouw en verbouw.

De EPG garandeert de totale energieprestatie waarvoor is geïnvesteerd en waarvoor de aannemer verantwoordelijk en aansprakelijk is. De SamenGroen rekenmethodiek is door SWK en BouwGarant omarmd om het garantieproduct EPG vorm te geven voor gebruik van haar leden.

Bekijk EPG filmpje van onze partner BouwGarant

Software: Bouw-portal

SamenGroen heeft een rekenmethodiek ontwikkeld die de gebruikers in staat stelt, om van energie besparende maatregelen de besparing juist te kunnen berekenen. Ook het effect van gestapelde / meervoudige maatregelen is in deze rekenmethodiek voorzien. Aannemers gebruiken het Bouw-Portal voor het aanvragen van een EPG en voor het uitvoeren van energieprestatie berekeningen.
TIP: Op deze manier kan de aannemer de (potentiele) bewoner van het juiste inzicht en advies voorzien wat de verkoopbaarheid van de woning en/of de dienst van de aannemer vergroot.

Bouw-Portal services: advisering, implementatie en beheer van de rekenmethodiek, duurzaamheidscenario modellen.

Monitoring

Om de gegarandeerde energieprestatie vast te kunnen stellen is het noodzakelijk het gebouwgebonden energiegebruik te registeren. Bij analyse van de werkelijke energieprestatie kan zo vastgesteld worden in waar de oorzaak moet worden gezocht, in geval van een afwijking.

De analyse biedt inzicht of deze afwijking ligt in het product, de installatie ervan of een ander gebruikersgedrag. Met de eindconclusie wordt of de aannemer op zijn verplichtingen gewezen of kan de gebruiker zo op meer energiebesparend gedrag gecoached worden.

Social Enterprise SamenGroen houdt zich uiteraard aan alle van toepassing zijnde privacy bepalingen.

Monitoring services: aanschaf, levering, plaatsing van monitoringsysteem. Data verwerking, analyses en rapportages. Coaching bewoners. Verschil en oorzaak-gevolg analyses bij disputen en claims.

Advies

Onder onze gebruikers van de EPG, Bouw-Portal en Monitoring zullen de koplopers nieuwe mogelijkheden vinden om verduurzaming op een andere meer effectieve manier te benaderen. Denk hierbij aan de belangen van, het betrekken van, en interactie met klanten, stakeholders en branchegenoten.

Onder onze gebruikers van de EPG, Bouw-Portal en Monitoring zullen de koplopers nieuwe mogelijkheden vinden om verduurzaming op een andere meer effectieve manier te benaderen. Denk hierbij aan de belangen van, het betrekken van, en interactie met klanten, stakeholders en branchegenoten.

Onze inzichten delen wij graag om deze gebruikers te versterken in hun ambitie om verduurzaming te versnellen en zekerheden te bieden. Daarom adviseert SamenGroen op strategisch en tactisch niveau om concrete resultaten te boeken.

Wij bieden heldere en resultaat gerichte oplossingen om goed in te spelen op de veranderde markt, klant, wet & regelgeving en eigen doelstellingen.

Advies services: visie ontwikkeling, strategie ontwikkeling , programma management, project management, organisatie ontwikkeling.